Willys satsning – ett skolexempel!

Förra året ökade matvarukedjan Willys sin försäljning med tio procent, bland annat tack vare smarta medieval via Mediekompaniet.

Mediekompaniets kanaler står för en stor del av Willys marknadsföring. Sedan en tid tillbaka har livsmedelsjätten Willys gått från att annonsera enbart i morgontidningarnas pappersutgåva, till att satsa på både print och digitalt, vilket har visat sig vara helt rätt väg att gå.
– Willys sätt att jobba med oss är ett skolexempel. De använder hela vår portfölj, mobilt, desktop och print. Uppenbarligen funkar det. I fjol hade de en försäljningsökning på 10 procent, vilket är stora siffror, konstaterar Mikael Josephsson, Strategic Account Manager på Mediekompaniet.

Ökade actionvärden
Mediekompaniet gör regelbundet multikanalsmätningar utifrån ett antal parametrar. Den senaste visade att sex av tio blev positivt inställda till Willys efter en kampanj med syfte att öka kunskapen om Willys vegetariska utbud. Över hälften av printläsarna hade även sett någon av de digitala annonserna. Av de som tagit del av reklamen i båda kanalerna ökade samtliga värden, främst action. Den lyckade satsningen bottnar bland annat i att Mediekompaniet har en bra dialog med Willys mediebyrå Bright Media i Göteborg.

– Tillsammans har vi hittat en vägvinnande strategi och vi ser tydliga tecken på att det ger effekt för kunden. De satsar mycket på sin omnikanal-strategi och ligger i framkant med att möta konsumenten både digitalt, via e-handeln, och fysiskt i butikerna. I och med att Willys själva jobbar så brett känns det extra kul att de även gör det med sin kommunikation hos oss, säger Josephsson.