Print /

Veckopaketet – ett räckviddsmonster

– Nej, inte print, vi ska inte snacka print, vi ska snacka räckvidd, mediekonsulten Staffan Mattsson på Sweetspot är tydlig med argumenten när han pratar om den smått unika annonspaketeringen Veckopaketet.
– Vi har lyckats få till en riktigt attraktiv räckviddsprodukt med Schibsted, Bonnier, Mediekompaniet och Metro. En produkt som med lätthet kan utmana TV och nationella Eurosize-produkter utomhus till exempel.

Det var under förra året som Staffan Mattsson började dra i trådarna för att få till ett samarbete mellan Mediekompaniet, Schibsteds titlar Aftonbladet och Svenska Dagbladet samt Metro. Tanken var att skapa en räckviddsprodukt som kunde utmana både TV och större utomhusprodukter. Och även om Staffan själv inte vill prata print, så handlar det trots allt om annonser i tryckta dagstidningar.
– Idag, när vi även har Bonnier News med Expressen, GT och Kvällsposten med i vårt lag kan vi erbjuda ett sjudagarspaket som når över 13 miljoner nationella bruttokontakter på en vecka. Det ger en nettoräckvidd på 50 procent. Frekvensen (OTS) ligger på 3.5, säger Staffan.

Fasta priser och införingsdagar
Tillsammans kan denna mediekoalition presentera nationell räckvidd med fokus på de attraktiva större marknaderna samt marknader med hög tillväxt. I hela Sverige. Dessutom gör man det enkelt med fasta priser och fasta införingsdagar.
– Ja, Veckopaketet är enkelt för kunden att ta ställning till och köpa. Det är exempelvis extremt bra till adhoc-kampanjer när man vill nå många på kort tid, till en låg kostnad. Mediekompaniet når konsumenterna på landsort och de andra täcker storstadsregionerna, det innebär att vi täcker Sveriges viktigaste regioner där 75 procent av svenskarna bor och arbetar, säger Staffan.

Även om Veckopaketet blivit en succé sitter man inte still i båten. För de annonsörer som inte nöjer sig med Veckopaketet, lanserar man nu Veckopaketet XL.
– XL är ett riktigt räckviddsmonster. Utöver de marknader som finns grunderbjudandet adderar vi ytterligare marknader med hjälp av Mediekompaniets portfölj. En produkt för de som verkligen vill synas överallt, avslutar Staffan Mattsson.