TUI låter ljudet bestämma din nästa drömresa

Karibiska rytmer, främmande språk och porlande vatten ska locka dig till din nästa drömresa. Med researrangören TUI:s nya tjänst Sound Travels får du fokusera på ljudet för att inspireras.

– Vi ville skapa en unik reseupplevelse, att använda hörseln för att drömma sig bort och skapa en ljudbild av ett resmål är minst lika starkt som att använda våra andra sinnen. Med Sound Travels låter vi våra kunder lyssna sig fram till nästa drömresa, säger Anna Laestadius, marknadsdirektör TUI Nordic i ett pressmeddelande.

På TUI:s kampanjsajt kan du klicka fram olika sorters ljud från olika typer av resmål. Sedan är det bara att välja dina favoritljud. Till exempel ljudet av olika musikstilar, porlande vatten eller vatten som slår mot en strand. Allt för att du ska hamna i en viss sinnesstämning, för att du ska kunna skapa soundtracket till din nästa drömsemester.

För att kunna presentera en helhetsbild av destinationerna presenteras även andra ljud från olika aktiviteter som hänger ihop med en viss sorts resor. Exempelvis ljudet av en storstad, fågelläten eller barnfamiljer som badar. När allt är klart matchas dina val till ett förslag på just din drömresa. TUI Nordic Sound Travels lanserades den 1 november.

TUI är ett av de 140 varumärkens som undersöktes i Mediekompaniets Varumärkesrapport #7, som släpptes i september 2017. I slutet på oktober arrangerade Mediekompaniet och Dagens Media ett frukostseminarium tillsammans med TUI’s marknadschef Johan Ydring, som gav en intressant inblick i den resa varumärket genomgått under de senaste åren.