Analys /

Tre fina findings

Här presenterar vi tre spännande findings från Mediekompaniets Konsumentrapport 2018:

1. Listan med de mest lojala kunderna toppas av IKEA, Clas Ohlson och ICA. Det innebär att 70 till 80 procent av deras kunder handlar oftare än snittet för just den branschen. Största ökningen i lojalitet hittar vi hos Boozt.com och Zalando, där vi ser en ökning med cirka 20 procent jämfört med förra årets rapport. 

Möjlig slutsats: E-handlare som Boozt.com och Zalando har satsat stort på att bredda utbudet med nya partners, ett exempel är Boozt.com samarbete med Polarn & Pyret samt att man kontinuerligt arbetar med att öka leveranssäkerhet och betalningsmöjligheter.

2. Störst ökning av konverteringsgrad hittar vi hos Webhallen. En ökning med 14 procentenheter i MK-land jämfört med förra årets rapport innebär att betydligt fler uppger att de handlar hos Webhallen i år jämfört med 2017.

Möjlig slutsats: Senaste årets satsning på expandering utanför storstäderna, prylar till det smarta hemmet och kryptovalutor har gett Webhallen fina resultat.

3. Vi ser en tydlig minskning när det gäller butikshandel av hemelektronik, där tror konsumenten på en minskning om närmare 34 procent kommande år. E-handeln är stark i denna bransch, 32 procent av all handel inom branschen ”Hemelektronik & Teknik” sker via e-handel det vill säga ett av cirka tre köp. Motsvarande siffra för ”Modebranschen” är 19 procent, det vill säga ett av fem köp, vilket placerar modebranschen på andra plats när det gäller e-handeln.

Möjlig slutsats: Viktiga drivkrafter för både hemelektronik- och modebranschen är inte helt oväntat utbudet, närheten och priset/erbjudandet/fraktkostnaderna vilket indikerar en tuff konkurrens och prispress i dessa branscher.

Vill du veta mer? Kontakta oss på marknad@mediekompaniet.com