Subaru kör ibladat

När Subaru vill nå Sverige är de lokala mediehusen via Mediekompaniet en avgörande faktor.
– Vi når bara våra 75 återförsäljares kunder på ett likvärdigt sätt via lokal dagspress, konstaterar Fredrik Tottie, marknadsdirektör, Subaru Nordic. 

Subaru är mitt uppe i en kampanjstark period med nya bilmodeller som når marknaden, bland annat storsäljaren Outback, och som en stark kanal har Subaru och Starcom valt Mediekompaniet nätverk av lokala mediehus. Fredrik Tottie, marknadsdirektör, Subaru Nordic, ser valet av MK som självklart:
– För oss som generalagent är det den nationella annonseringen som är fokus och den måste vara samma för alla 75 återförsäljare och deras regioner. Och den lösningen har vi bara via lokal dagspress. Det är det mediet vi kan kontrollera att det distribueras lokalt i de distrikten som återförsäljaren har.

Vad ser du för annan fördel med att marknadsföra Subaru via de lokala mediehusen?
– Det är väl den känslomässiga kopplingen man har på mindre orter till sin lokala morgontidning. Man känner starkt för den. Det är en bra kontext.

Ni har bland annat valt att gå med ibladade printprodukter, varför?
– Vi är ett nischat varumärke med en lång historia, det gäller alltså för oss att hitta ett media som kan förklara alla olika bilmodeller och sätta dom i ett sammanhang. Där har bilagan fantastiska fördelar, man har så mycket utrymme att berätta varje om varje bilmodell och ändå få det att hänga ihop och berätta en längre historia, konstaterar Fredrik Tottie.

Vill du veta mer? Kontakta mig:

Karl-Johan Söderholm

Strategic Account Manager, Strategisk försäljning

Tel: 031-60 66 51, 0708-69 35 60 E-post