Rickard är ny i det digitala dreamteamet på Mediekompaniet

Mediekompaniet fortsätter att stärka sitt digitala erbjudande. Tidigare i höst klev Johan Sund på som digital försäljningschef och nu bygger han sitt digitala dreamteam. Den senaste i raden av rekryteringar heter Rickard Adolfsson. Ny KAM och powerforward i Johans lagbygge.

Hej Rickard, välkommen till Mediekompaniet, vem är du?

Hallå, och tack, det känns riktigt, riktigt bra det här. Jag är något så ovanligt som en stockholmare från Stockholm. Det fanns planer på att försöka flytta någon annanstans i min ungdom, men när jag pluggat klart och gjort lumpen så blev jag ändå kvar till sist.

Okej, och nu ska du har du just klivit på rollen som Key Account Manager på Mediekompaniet, hur känns det?

Det känns naturligtvis spännande, men det är givetvis en hel del nytt att sätta sig in i. Även om jag jobbat 10 år som säljare på Metro och efter det på Schibsted, finns det saker att uppdatera sig på när det gäller Mediekompaniets lokala förankring utanför storstad.

Ja, just det, vad ser du som den verkliga styrkan i Mediekompaniets digitala erbjudande?

Vi sitter ju på en guldgruva med den lokala kopplingen, vi kan ge annonsören en unik möjlighet att synas på en lokal nyhetssajt där trovärdigheten är större än exempelvis Facebooks. Eller i print också för den delen.

Hur ska ni få ut budskapet då?

Ja, det finns en nog fortfarande en liten tröskel att ta sig över. Speciellt bland de nya lite yngre medierådgivarna. Landsorten är kanske lite ohippt i deras ögon. Här har vi lite att jobba på, för så är det definitivt inte. De måste få veta att lokal digital annonsering fungerar, lokalt blir aldrig ohippt, det är stencoolt.

Så med dig är det alltså upplagt för succé?

Succé var ordet. Nej, men tillsammans med hela gänget på Mediekompaniet är det upplagt för succé. Mitt första intryck är att det verkar vara en bra organisation med otroligt mycket erfarenhet och kunskap i ryggen. Det är helt enkelt upplagt för succé.