Analys /

Drivkrafter och köpbeteenden 2018 – Konsumentrapporten är här!

Nu vässar Mediekompaniet sin rådgivning ytterligare. Med framgångsreceptet kring Konsumentrapporten som nu släpps för tredje gången, levererar bolaget ytterligare viktiga fakta som annonsören kan ha som kompass i sin medieplanering.

Den rykande färska rapporten som nu presenteras ger Mediekompaniet ännu bättre insikt om utvecklingen i de tio olika branscher och 90 varumärken som satts under lupp. Kartläggningen av människors sätt att handla, i fysiska butiker och online, är ett värdefullt verktyg som ger tydliga signaler om skillnader mellan storstad och landsort.
– Vi tillför ny intressant kunskap med våra rapporter. Det här gör att våra medarbetare kan vara mer strategiska samtalspartners till våra kunder och mediebyråer, säger Heléne Werner, chefsanalytiker på Mediekompaniet.

Intressant branschglidning
Årets rapport är ännu mer omfattande, tillkommit har byggbolagen och bensinbolagen. Man kan utläsa att e-handeln fortsätter att öka starkt. Spännande är också att resultatet visar på en branschglidning, apoteken och ICA är superstora aktörer inom skönhet. Den samlade, starka detaljkunskapen är till stor nytta både för Mediekompaniets kunder och säljare:
– Nu kan jag möta mina kunder i mer rådgivande syfte. Konsumentrapporten har verkligen tagit fart och det är en bra kvalitetsstämpel för oss, säger Pontus Dalén, Strategisk Account Manager på Mediekompaniet.

Konsumentrapporten 2018, bygger på en undersökning Inizio gjort på uppdrag av Mediekompaniet och består av 10 branscher och ca 90 varumärken.

Boka tid för en detaljerad presentation på 08-545 199 00 eller marknad@mediekompaniet.com