Mediekompaniet på Norrbotten Media Week 2018

Hej Carina! Du jobbar som marknadschef här på Mediekompaniet. I Februari kommer Mediekompaniet medverka på två olika sätt under Norrbotten Media Week. Vad kommer hända?

Det känns jättekul att få möjlighet att delta även i år. Att vi kan förmedla insikter från vår årliga undersökning, Varumärkesrapport känns både kul och viktigt.
Heléne Werner Chefsanalytiker här på Mediekompaniet kommer att presentera resultat och en omvärldsspaning från 2017 års Varumärkesrapport (för övrigt den 7:de i ordningen)
Det känns extra kul att Sibyllas Joakim Carlsson har programpunkten innan, Sibylla är ett av de varumärken vi undersökt genom åren.

Kul! Vilka typer av siffror och information har man att se fram emot från genomgången av varumärkesrapporten?

Varumärkesrapporten visar vilka varumärken konsumenterna tycker bäst om – Top of heart – och vilka man inte tycker om. Vilka som är tydligast eller rent av okända.
Eftersom vi nu gjort den under ett antal år ser vi också om det sker någon förflyttning hos de olika varumärken och branscherna.

Hur ser samarbetet mellan Mediekompaniet och Sibylla ut?

Sibylla är inte en traditionell morgonpressannonsör skulle jag säga, men utifrån Varumärkesrapporten får vi ett underlag där vi kan föra en intressant dialog med kunden.
Vi har också haft nöjet att bjuda in Joakim Carlsson till företaget och där vi fått ta del av Sibyllas resa, vilket var mycket uppskattat.

Varumärkesrapporten är en varumärkesstudie som görs av undersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Mediekompaniet för att ta reda på om varumärkesupplevelsen är olika för
konsumenter som bor och lever i storstäderna mot de som lever på landsorten.