Mätning avslöjar vad som styr köpbeteende

Nu lanserar Mediekompaniet en helt ny konsumentanalys: MK Rapporten Konsument.
 Vi upplever att det finns ett stort behov av att förstå kundernas förändrade köpbeteenden bättre hos våra annonsörer. Därför vill vi vara behjälpliga och undersöka hur konsumenterna beter sig idag i sin köpresa säger Lita Nazar, försäljningschef, strategisk försäljning och analys, Mediekompaniet.

Hur vill du beskriva det här behovet av större kunskap om kunderna?
 Det sker i och med digitaliseringens framfart enorma förändringar i köpbeteenden idag. Som detaljist betyder det att din tidigare så självklara affär kan ha ändrat karaktär helt. Konsumenterna jämför priser på nätet före shopping eller testar produkter i butik innan inhandlandet i någon webbshop. Konsumenterna behöver inte heller längre invänta utlandsresan för att shoppa något exklusivt utan kan bekvämt göra det från mobilen i vardagsrumssoffan.

– Det är klart att allt detta påverkar våra annonsörers affär. Var bör man finnas fysiskt, i stadskärnan eller i köpcentra? Och finns samma drivkrafter till att handla på nätet som i en butik i stan eller i ett köpcentra? Och skiljer sig dessa åt mellan olika branscher och olika varumärken inom branschen? Ja, det finns ju så oerhört mycket att grubbla kring. Vi vill kunna presentera bra svar på de frågor vi uppfattar finns hos våra kunder. Så därför har Inizio gjort den här undersökningen på uppdrag av oss.

Vilka och vad har ni mätt?
– Vi har frågat konsumenter i landsort och i storstad och jämfört deras svar. Vilka skillnader i beteenden kan vi utläsa och vilka konsekvenser får det för dig som annonsör. Vi har totalt mätt tio branscher* och 86 varumärken.

– Vi har undersökt olika köpbeteenden hos de olika branscherna och varumärken, var man hittar och tittat på varorna först och vart man till slut gör sitt köp. Och vad som styr det beteendet. Vi har jämfört internet, externa köpcentrum och stadskärnor och vilka särskilda aspekter som är viktigast vid val av dessa.

Vem kan MK Rapporten Konsument vara intressant för?
– Den är definitivt intressant för företag som vill veta mer om sina kunders köpmönster.

Det låter som alla företag?
– Ja, det är klart att för de företag och branscher som vi har mätt så är det definitivt intressant, men även för konsulter och andra nyfikna som vill förstå vad som händer ute på marknadsplatsen.

Hur kan jag få ta del av den?
– Du behöver bara kontakta oss på Mediekompaniet, mig eller mina kolleger på analysavdelning. Eller har du redan en kontaktperson hos oss så ringer du bara den personen så får du veta mer. På vår hemsida kommer man kunna ladda hem delar av undersökningen, men om du vill veta detaljerna om dig och dina konkurrenter så bokar du ett möte.

* Branscherna som mätts är apotek, hemelektronik, kläder, leksaker, livsmedel, möbler & inredning, optiker, skor, skönhet & hygien och slutligen sport & fritid.