Vinnarna i Årets Lokala Mediehus 2018!

Det var ett glatt gäng som samlades i veckan för en segerrusig middag i Stockholm. I centrum stod de stolta vinnarna av tävlingen Årets Lokala Mediehus 2018.

Stämningen var på topp, kalla vindar till trots, när vinnarna firades med en brakmiddag på TAK i Stockholm. Samlade var de fyra vinnarna, som juryn valt ut bland totalt 15 bidrag i Dagens Medias tävling.
– Det är fantastiskt roligt att man kan få ett sånt här pris, säger Eva Burman, chefredaktör Eskilstuna-Kuriren och vinnare i kategorin Årets Inspiratör.

Av juryns motivering framgår att Burman prisas för hur hon ledde sin redaktion genom en storm av hot och hat, som följde med Eskilstuna-Kurirens prisbelönta granskning av den främlingsfientliga trollfabriken Granskning Sverige.
– Våra granskningar har väckt ilska och hat i högerextrema kretsar. Det har varit otroligt tufft för redaktionen och även för mig, men jag är oerhört stolt över det arbete vi gjort.

På plats när vinnarna prisades var även Patrik Oksanen som utsågs till vinnare i den för året nya kategorin Årets Journalist.
– Det känns hedrande att få det här priset i konkurrens med andra journalister. Det är ett erkännande av det arbete jag gör och att det fått genomslag. Klart att det ska firas, säger en glad Oksanen, ledarskribent för helahälsingland.se och politisk redaktör på Hudiksvalls tidning.

I kategorin Årets annonsör rullade Kia Motors in som segrare. Kia har bland annat draghjälp av sina lokala återförsäljare som via sin engagerade Facebook-närvaro verkligen utnyttjar kraften i det hyperlokala.
– Vi har jobbat mycket med att bygga förtroende hos återförsäljarna. Vi får bäst effekt när vi gör saker tillsammans och kan jobba synkroniserat i all vår marknadsföring. Vi uppmuntrar till att vara aktiv i sociala medier för att bygga relationer och locka nya kunder, säger Jonas Nilsson, marknadschef, Kia Motors.

Hall Media utsågs till Årets Lokala Mediehus där Mats Tidstrand är VD och även han gladdes förstås åt priset.
– Det är extra roligt att det är hela företagets insatser som har bedömts. Vi är unika som haft en positiv utveckling i annonsaffärerna, samtidigt som vi har en positiv tillväxt i prenumerationsantalen. Även i det digitala har vi gjort stora framsteg på kort tid. Det känns skönt och extremt kul att vi äntligen prisas för våra insatser.

Tävlingen Årets Lokala Mediehus hölls i år för andra gången. Dagens Media arrangerade, med Svensk Lokalmedia och Mediekompaniet som samarbetspartners. Än en gång – ett stort och rungande grattis till alla vinnare!

Alla Motiveringar:

ÅRETS LOKALA MEDIEHUS: HALL MEDIA
”På en kraftigt vikande annonsmarknad har man lyckats få sina annonsintäkter att öka, samtidigt som man förändrat både organisation och arbetssätt med digitalisering som ledstjärna”.

ÅRETS INSPIRATÖR: EVA BURMAN, CHEFREDAKTÖR ESKILTUNA-KURIREN
”Lokaltidningarna har mindre resurser och är mer sårbara för hot och hat. Ändå är det Eskilstuna-Kuriren som har lett bevakningen av den nya vågen av organiserat näthat från högerextremister. Mitt i stormen stod Eva Burman, orädd och rakryggad, och ledde sin redaktion mot nya stordåd”.

ÅRETS ANNONSÖR: KIA MOTORS
”Med ett verkligt utnyttjande av hela den lokala mediemixen utnyttjas styrkan i det lokala på ett föredömligt sätt. Att dessutom våga släppa kontrollen och låta de lokala återförsäljarna ta makten över den direkta kunddialogen skapar en ännu tajtare relation mellan köparna och varumärket”.

ÅRETS JOURNALIST: PATRIK OKSANEN, MITTMEDIA
”Hans analytiska texter om säkerhetspolitik har gjort honom till en nagel i ögat på såväl Ryssland som delar av den svenska alternativhögern. Men hans djupa kunskaper och faktabaserade journalistik på ledarplats har också gjort honom till en av Sveriges mest erkända och uppskattade skribenter, långt utanför spridningsområdet”.