Fyra frågor till Mediekompaniets produktchef Jonas Linnér

Hej Jonas! Året är snart slut, vad har hänt inom digital annonsering i Mediekompaniets värld 2017?

Hej! Innehåll och content växer så det knakar och har dessutom fått ett extra uppsving nu under den senare halvan av året. Programmatic har som förväntat tagit stor plats, och kommer fortsätta växa även under nästa år. På Mediekompaniet arbetar vi till exempel med att utveckla hybridlösningar mellan ny teknik och traditionella erbjudanden. Kul!

Vad hände annars i stort 2017?

Många har pratat om viewability och det har definitivt varit en stor del av året som gått. Det är en av många viktiga KPI:er som kommer spela en viktig roll för att mäta genuin effekt på annonser. Dessutom så vill man veta att effekten och visningen är genuin – det ska inte sitta en bot på andra sidan skärmen.

Bedrägeri, annonser som inte håller vad de lovar, är ett hett ämne. Var står Mediekompaniet i den frågan?

Det är lite på samma tema, men man ska inte ta udden av det genom att kalla det för ’fraud’. När det kommer till kritan så är handlar det om ekonomisk brottslighet och bedrägeri, ingenting mindre. Tycker det är bra att branschen börjar prata om fraud på det sättet. Mediekompaniet är inte själva utsatta, däremot är det är ett branschproblem som är relevant för oss att prata om och jobba förebyggande mot.

Vad händer 2018? Vad ser du i din kristallkula?

Mer content! 2018 kommer att bli innehållets år, på riktigt.