Färskt bröd och goda siffror från Pågen

Hej Maria Särner! Du är SAM säljare på Mediekompaniet och kundansvarig för Pågen i Sverige. Berätta om annonsen ”länge leve färskheten” som var aktuell under september 2017. Vad var syftet och målet med annonsen?

Pågen ville skapa en propaganda-annons med huvudsyftet att berätta om Pågens färska bröd. Det skulle framgå att brödet inte är fryst utan färskt på riktigt, att det bakas nattetid och körs ut till butiken på morgonen. Det bröd som inte säljs omvandlas sedan till jäst för kommande bakningar. Målgruppen var främst barnfamiljer, men även äldre. Det var en ganska intensiv och textbaserad annons, som krävde att läsaren stannade upp och ägnade en stund åt annonsen.

Pågen är inte en av de mest frekventa kunderna hos oss, eller hur?

Nej, det stämmer men vi tycker att de gör helt rätt att välja Mediekompaniets kanaler! Vi matchar deras målgrupp väldigt bra och har en trovärdig produkt som dessutom ligger bredvid deras färska bröd på frukostbordet. Morgontidningen tillsammans med färskt bröd från Pågen, kan det finnas en bättre matchning?

När man tittar på RAMs mätning och annonsens resultat, vad skulle du säga är det som sticker ut mest?

Att annonsen fick höga OBS-värden trots att det var så mycket text, och att människor var positiva till annonsen och tyckte att den var lättbegriplig.

Hur togs mätningen emot av kunden?

Kunden var mycket positivt och kände att de har lyckas! Vi har nått målet med att läsaren ska förstå annonsens budskap, att Pågen är lika med färskt bröd.

På Mediekompaniet har vi under 2017 fokuserat mycket på att bättre förstå och framhäva bra kommunikationslösningar, för att både uppmärksamma det som går bra och för att inspirera våra kunder. Vi fortsätter med detta initiativ under 2018.

Källa: RAM mätning, september 2017