Analys /

Allt fokus på mamma

Den 28 maj förväntar sig Sveriges mammor frukost på sängen, kärlek och kanske ett fint inslaget paket.
I en artikel i Market tidigare i maj konstaterades att kvinnorna mitt i livet är både många, köpstarka och gillar att shoppa. Det här är också en av de målgrupper Mediekompaniet allra bäst når ut till.

Söndag den 28 maj är det Mors dag. Men vad kan dessa kvinnor, mammor i alla åldrar, tänkas önska sig? Vad är mammorna utanför storstad intresserade av, hur många är de egentligen och hur många når vi ut till?
Mediekompaniets analysavdelning tog sig an frågorna.

I Sverige finns det 2 455 000 mammor, 1 566 000 av dessa bor utanför storstäderna. Av dessa når Mediekompaniets totala erbjudande i både print och digitalt 1 214 000 under en vecka, vilket utgör 78 procent.
Tittar man lite extra på de som bor utanför storstad, det vill säga de mammor Mediekompaniet har möjlighet att nå genom sina erbjudanden, är det musik, friskvård och inredning som intresserar mest.

90 procent av mammorna är intresserade av musik, 89 procent av hälsa och friskvård, 88 procent av heminredning respektive matlagning. 24 procent ska troligtvis köpa cykel inom de närmsta två åren. 14 procent planerar bygga altan eller veranda. Vidare ska 6 procent förmodligen köpa en systemkamera, och fem procent en espressomaskin.

Förtjänar då mamma att skämmas bort riktigt ordentligt? Utan tvekan. 68 procent av mammorna är intresserade av att åka på sol- och badsemester, 65 procent av att resa till en storstad och 46 procent åker gärna på spa.

Snittåldern för mammorna som läser Mediekompaniets morgon- och/eller gratistidningar i print är 57 år. Snittåldern för de digitala sajterna i desktop och mobil är 50 år. 71 procent av mammorna utanför storstad tycker att morgontidningar som medier är viktiga. 29 procent är dessutom ganska eller mycket positiva till annonser i morgontidningar. För kvällstidningar är motsvarande siffra 20 procent.

Vill du veta mer om hur du bäst kan nå ut till mammor och deras anhöriga inför Mors dag?
Kontakta oss på marknad@mediekompaniet.com så berättar vi mer!

Källor: Kantar Sifo, Orvesto Konsument helår 2016