Ibladning ökar med 6 procent


Just nu kan man se en tydlig uppgång för bilagor i morgonpress. På Mediekompaniet känner man tydligt av denna trend. – Ja, det är en klar trend uppåt, vi har ökat drygt sex procent sedan förra året, säger Daniel Müller, Key Account Manager på Mediekompaniet.

I ett färskt nyhetsbrev från Indikat kan vi läsa att sportjätten XXL som satsar hårt på bilagor gått från 17 procent till 21 procent i adware/erinran i en mätning från YouGov.

– Vi vet att bilagor bygger varumärket, det har vi fin evidens på i våra mätningar och det är något jag alltid trycker på i mina kundmöten. XXL kör ju stenhårt med bilagor i morgonpress och det är nog en av anledningarna till att kedjans reklam är mest uppmärksammad i kategorin. Annars ser vi även att bilbranschen sticker ut när det gäller ibladning, exempelvis har KIA valt den vägen, säger Daniel Müller.

Byggbranschen sneglar på bilagor

Utöver sportkedjor och bilar berättar Daniel att även att byggbranschen knackar på dörren. Det är lite märkligt att inte fler ser styrkan med bilagor. Det är en kanal som både bygger varumärket och säljer produkten. Det bästa av två världar. – Vi ser att kanalen växer och det ser bra ut inför 2018, det vet vi redan nu, konstaterar han.