Print /

”10 miljoner kontakter under en vecka”

Mars blev en stark månad för medieköp och för första kvartalet någonsin är landsortspress större än storstadspress.
I samma veva kommer Mediekompaniet med Veckopaketet som erbjuder en helt ny räckvidd.

Enligt Mediebyråbarometern ökade medieinvesteringarna med 11,7 procent i mars jämfört med samma tid förra året. Samtidigt minskade storstadspressen, direktreklam och annonsblad en hel del.
Det riktigt spektakulära i barometern var dock ett viktigt trendbrott när det kommer till printmedier. För första kvartalet någonsin är landsortspress större än storstadspress.
– Det är klart att vi tycker att det är bra att marknaden uppskattar den räckvidd våra starka lokalt förankrade tidningar levererar. Trenden har varit att Landsorten har försvarat sina positioner under 2016 och närmat sig Storstad, säger Karl Fredholm, försäljningschef print på Mediekompaniet, och fortsätter:
– Ur det korta perspektivet är det roligt att vara större än storstadstidningarna och springa förbi storebror. Men de långsiktiga konsekvenserna av att print i storstad tappar andelar, är inte fullt lika roliga.

Mediekompaniets samarbete med Metro och Schibsted är ett nytt grepp för dagspressen att leverera räckvidd.
– Det känns extra roligt att vi i detta läge kan erbjuda Veckopaketet där vi tillsammans levererar cirka 10 miljoner kontakter under en vecka på Sveriges köpstarkaste marknader. Behovet av att köpa räckvidd bara växer. Därför känns detta helt rätt nu.

Trots tappet för storstadspress, tror Karl Fredholm att print i allra högsta grad levererar.
– Konkurrensen är stenhård och print har gått igenom ett stålbad. Trots det är print idag fortfarande mycket stark. Räckviddsmässigt håller lokal dagspress våra positioner och dagspress levererar fortfarande enorma räckvidder.
– Kombinerar vi det med marknadens ökade behov av att nå sällanköparna så hittar vi delar av förklaringen till att vi tar andelar. Dagspressen på landsorten levererar en urstark målgrupp som har pengar att spendera.

Intresserad av Veckopaketet?
Kontakta karl.fredholm@mediekompaniet.com så berättar vi mer.